brun_400x237

VINTERTID

Hösten har varit så fin och gått förbi med en väldig fart. Vi har haft ärets sista leverans och nästa blir i januari. Vi vill tacka alla er fantastiska kunder och kontakter vi haft under året för all glädje, roliga stunder och snälla ord. Det är vi väldigt tacksamma för.
Arbetet rullar på och alla kor är hemma ifrån sommarhagarna. En mild vinter betyder lera och ännu mera lera men för korna är det mest problem med lera där de äter, så i år har vi köpt och lagt ut skydd över gräset vid matplatsen så de förhoppningsvis ska slippa det där. Det är först en mjuk matta (samma som man lägger under vägar) för att inte lera ska tränga upp, sen är det en hård armeringsmatta för att fördela trycket från klövarna. Korna var väldigt snabba på att testgå, vi hann inte rulla ut den innan de klev runt och prövade underlaget. Vi håller tummarna att den är så bra som de säger. För den enda aktiviteten i hagen just nu är sova och äta, de rör sig bara mellan mat och sovplats resten av hagen blir inte intressant innan gräset växer igen. Kalvarna är inne för att bli lite extra ompysslade och vana med oss människor och det viktigaste att inte kvigor och tjurar går ihop efter att de blivit könsmogna vid ett halvår. Katterna är väldigt nöjda med det och ligger mest och myser i höet mest hela tiden.
Hoppas ni alla har det fint och gott i adventstider!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln