brun_400x237

VALBORG

Förr brukade man börja släppa ut sina boskap på äng och mark vid den här tiden på året och för att hålla vargar och andra vilda djur borta från boskap tändes eldar, och dessutom röjdes ängs och slåttermark så riset behövdes också eldas upp. Hade man tur kunde även häxor och annat jagas bort. Det sägs att det fyllde en skyddsmagi inför djurens betesgång.
Nu har vi sån tur att vi inte har det så tufft som våra förfäder och djuren kan vara ute andra tider på året också. Men en liten eld för att minnas var vi har varit och fira in våren hör till om vädret tillåter det.
Vi vill också passa på att önska er en riktigt trevlig Valborgsmässoafton!

  • Anna » NYTT ÅR:  ”Hej, Tänkte höra om det finns möjlighet att köpa kött från fjällko av er? Jag ka..”

  • Eva » PLNAERINGSMÖTE PÅ GÅRDEN:  ”Sååå, trevligt det ser ut. Måste vara ett bra jobb. Undrar vad "hunden " tänker...”

  • kerstin W » TIPS FÖR GRYTAN:  ”perfekt ja tack”

  • Karin » FJÄLLKOKALV:  ”Vilken liten söt! Kram”

  • kerstin » SYSKONKÄRLEK:  ”låter mysigt”