brun_400x237

RECEPT

Foto Åsa Skoglund Foto Åsa Skoglund

Men, vi har inte bara de gulligaste kuderna man kan tänka sig.
Även generösa och delar med sig av recept.
När Åsa Skoglund berättade om sin sjömansgryta med yougurt och senapssås kunde jag inte måstå att fråga efter receptet. Varsågor här kommer det till er med, tack Åsa!

4 portioner
400 g skivad nötrulle
5 dl porter
5 dl köttbuljong
8 skivade små potatisar
3 skivade morötter
2 skivad gula lökar
3 msk smör
3 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 tsk torkad timjan
1 msk finhackad persilja
salt och peppar
Saltgurka (till servering)
1,5 dl turkisk yoghurt
2 msk dijonsenap
1 msk finhackad persilja
salt och peppar
Tillagningstid ungefär en timma.
1. Skiva grönsakerna i ungefär lika stora skivor, inte för tunna!
2. Smält smöret i en stekpanna, bryn löken försiktigt. Häll över i gryta och lägga i potatis och morötter.
3. Bryn köttet i stekpannan, salta och peppra och lägg över i grytan.
4. Häll på köttbuljong, porter, lagerbladen, vitpeppar och timjan.
5. Låt puttra i ca 45 min
6. Ta upp en köttbit och provsmaka om den är mör. Om inte låt puttra tills du tycker att köttet är tillräckligt mört.
7. Smaka av grytan med salt och peppar.
8 Blanda ingredienserna till dijon-yoghurten.
9 Lägg upp gryta i djupa tallrikar, en stor klick dijon-yoghurt och lite saltgurka. 
10 Låt smaka!
PS. Om man är en ”köttätare” (som jag) kan man med fördel ta mer kött i grytan, säkert det dubbla!!

Testa! Det är fantastiskt gott!!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln