brun_400x237

KALVAR OCH KYCKLINGAR

Här har vi de små kycklingarna som kläcktes förra veckan och nu i helgen började få gå ut med sina mammor. Men under hård övervakning, de är riktigt duktiga båda mammorna som har ruvat mest tillsammans och sköter dem väl, och de vaktar dem noga mot allt, även oss ;)  Så mycket kel och gos blir det inte. Men de är roliga att se på och de låter så gulligt.

Och det har fötts tvillingkalvar i helgen, det är inte så vanligt. En kviga och en tjur. Klavningen hade gått väldigt lätt och kalvarna är pigga och starka. Här är tjurkalven, lite trött efter att ha druckit sitt första mål mjölk. Kvigan vilar på foderbordet. Vi såg till att hjälpa dem att dricka ur varsin sida av juvret. Det första målet som innhåller råmölken är väldigt viktig för kalven att få i sig, så vi ville verkligen vara säkra på att båda fick sitt och inte en drack ur allting.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna » NYTT ÅR:  ”Hej, Tänkte höra om det finns möjlighet att köpa kött från fjällko av er? Jag ka..”

  • Eva » PLNAERINGSMÖTE PÅ GÅRDEN:  ”Sååå, trevligt det ser ut. Måste vara ett bra jobb. Undrar vad "hunden " tänker...”

  • kerstin W » TIPS FÖR GRYTAN:  ”perfekt ja tack”

  • Karin » FJÄLLKOKALV:  ”Vilken liten söt! Kram”

  • kerstin » SYSKONKÄRLEK:  ”låter mysigt”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln