brun_200x200

HAMBURGARE

Igår var det hemgjorda hamburgare och tillbehör på menyn. Det är är enklare än man tror.
Vi tar köttfärs (ibland mald högrev) blandar med salt och peppar inget mer.
Formar hamburgare med händerna (behövs ingen hamburgerpress blir bara mer att diska) Låt den stå i kylskåpet ett tag. 

Hemgjord dressing:
2dl creme fraiche
1dl majonäs
1/2dl chillisås
3msk bostongurka
salt, peppar, chillikrydda och tabasco
Även gott att doppa stripsen i.

Istället för smält ost gör vi ostcreme mycket gott tycker även barnen fast det är stark ost.
Blir det kvar så är det gott till pasta, grönsaksdipp eller till korv och mos. 

Ostcreme:
2dl creme fraiche
200g rivenost cheddar eller västerbotten
ev. lite salt och peppar

Smält ihop i kastrull, rör hela tiden så det bränner i botten. 
Kyl ner
(eftersom vi ofta kommer på detta sent blir det snabbkylning på något platt som ger stor yta inne i kylen)
Stripsen köper vi ofta färdiga (kollar att det är svensk potatis, felix brukar ha det) annars egna potatisklyftor i ugnen.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln