brun_400x237

AUGUSTI

Så har Augusti bjudit oss på fantastiska dagar med svamp och blåbärsplockning syltning och saftning medans kor och kalvar har haft det lugnt och skönt i hagarna. Våra tjurar Texas och Ferdinand har jobbat färdig och ser ut att ha tagit semester och vi har sågat och tagit hem virke som nu ströas och ligger på tork. Att ströa betyder att man lägger ribbor på tvärs emellan lager av virke för att det ska bli luftig och torrt. Viktig också att det ligger rakt för att få raka bräder. Sen är det väl inte så att vi tänker på att det kan bli kallt men ved plockas in och kommer värma även i vinter och sist men inte minst får vi lov att presentera vår nya medarbetare på gården Thelma och Louise. De är riktiga gosekatter som också gärna följer med promenader och kollar till korna. Vi är så glada för dem. Nu ser vi fram emot en höst med full fart och många resor att träffa alla er som har beställt:)

loading...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln