svart_200x200

GOTT NYTT ÅR!

Vi önskar er ett gott nytt år!!
Vi har haft ett fantastiskt spännande, innehållsrikt och glatt år med er och korna. Tack till alla! Vi ser fram emot ett nytt år med nya utmaningar och glädjeämnen. Mellandagarna ägnats åt extra mycket mys med alla djuren, avkoppling och återhämtning. Lite tid att städa där vi inte hinner annars blev det också. Vi tog nu bort skylten till mjölkbilen som har hängt kvar sen det inte gick att leva på 40 mjölkor längre. Våra tankar gick då till svenska mjölkbönder som kämpar på och i julklapp fick besked om ytterligare sänkningar av mjölkpriset för att det är anpassat till världsmarknadspriset. Sverige som håller hög standard på djurhållning bl.a är ett av de få länder där det är krav på att djuren ska få gå ut på sommaren. Det är bra att vi i Sverige har höga krav det ger friskare djur som visar sig genom vår låga antibiotika användning, vi ska inte behöva backa på det för att kunna konkurrera. Men det ger dyrare produktion och att då få samma betalt som det med mindre krav är orimligt. Men det går rykten om att en ny mjölkproducentförening är på gång. Vi håller alla tummar för det:) 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln