IMG_9320

KLÖVVÅRD

Trots lugnare tider då det inte skördas, är det fullt upp om dagarna med att pyssla om djuren. Så vi behöver inte fundera på vad vi ska fylla ut fritiden med :)
I helgen hade vi klövvård, passar bra nu när de kommit in från betet, att se över hur klövarna mår och putsa till dem så att de belastar rätt på klöven. Det är inget om man gör själv utan en utbildad klövårdare kommer hit, tittar över, verkar och behandlar om det är någon som behöver det. För det är viktigt att det blir rätt och det kräver yrkesskicklighet och kunskap. Härliga Anettes klövservice står för det och vi leder kor och ser till att de kommer fram till verkningsbåset. Det kanske inte är det roligaste korna vet, men det kanske kan jämföras med att vi går till tandläkaren, inte alltid något vi vill men det är viktigt att göra det för en god tandhälsa. Och för kornas skull är det viktigt att hålla efter klövarna. På bilden är det en klöv som det börjat putsas på, Anette tittar på kossan och och klöven och ser till att det blir rätt vinkel och jämn belastning. Det är randen längst ut som ska bära klöven precis som hästars hovar har en bärrand. Så även fast de är olika klöv och hov är de ändå lika. Vad ag inte har fått svar på är varför evolutionen gjorde att hästar fick hovar och kor klövar. Förutom klövar i mängder var det leveranshelg och jag säger det igen, alltid lika trevligt att träffa er alla trevliga, goa kunder (och det finns nog risk att jag kommer att tjata om det igen nästa gång;). Nu laddar vi för december, lussefika, julpynt och lite mer jobb.

Glada Anettes klövservice
Glada Anettes klövservice
Etiketter: klövvård

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln