svart_200x200

HÄNGMÖRAT KVALITETSKÖTT  
FRÅN GÅRDEN

Köttlådor som kommer av gårdens djur.
Vi gör allt för att djuren ska ha det så bra som möjligt de betar gräs ute all tid på året det är möjligt, under vintern får de ekologiskt gräsfoder från gården som vi konserverat i balar. 
Vi är glada att ha ett fint litet gårdslakteri nästgårds där det alltid är lugnt. 
 Köttet får alltid hängmöra minst 10 dagar.
Det ger ett kvalitetskött utöver det vanliga.
Det finns två sorters lådor att välja på.
Anguskorsningskvigor som ger ett vädigt fint kött och Fjällko som är ger lite nättare styckdetaljer och har ett fantastiskt kött som är en klass för sig.
(Fjällko är slutsåld)

Har du frågor eller vill boka låda kontakta oss.
Kajsa 070-288 44 63
kajsa@vettstagard.se

I köttlådan ingår oxfilé, entrecote, biff, fransyska, innanlår, rostbiff, ytterlår, biff, högrev, bog, saltrulle, köttfärs. Utöver de delarna styckas även 
rumpstek, flankstek, triangelstek, källapp och fjäderbladsbog.
De kan inte styckas i mindre bitar utan fördelas så jämt som möjligt i lådorna.
Findelarna är vacumförpackade och uppmärkta,  köttfärsen vacumpackas i 1 kg förpackningar.
Vi levererar lådorna med ett kylsläp för att kylkjedjan ska vara obruten fram till dig.

1st låda väger mellan 20-30kg
(Ungefär två hyllplan i en frys)
 

Leverans i Stockholm, Uppsala och Östhammar.

I höst REKO-special 10 kg låda

För att underlätta för er med mindre frys har vi i höst en 10 kg låda.
Där fördelar vi styckdetaljerna så jämt som möjligt.
1 låda Entrecoté, Rostbiff, inanlår, bog, ytterlår, udda styckdetaljer och köttfärs.
1låda biff, rostas, fransyska, högrev, bog, udda styckdetaljer och köttfärs.
Leverans på REKO utlämningar under hösten i Uppsala och Stockholm norrort.
 

Köttlådor som kommer av gårdens djur.
Vi gör allt för att djuren ska ha det så bra som möjligt de betar gräs ute all tid på året det är möjligt, under vintern får de ekologiskt gräsfoder från gården som vi konserverat i balar. 
Vi är glada att ha ett fint litet gårdslakteri nästgårds där det alltid är lugnt. 
 Köttet får alltid hängmöra minst 10 dagar.
Det ger ett kvalitetskött utöver det vanliga.
Det finns två sorters lådor att välja på.
Anguskorsningskvigor som ger ett vädigt fint kött och Fjällko som är ger lite nättare styckdetaljer och har ett fantastiskt kött som är en klass för sig.
(Fjällko är slutsåld)

Har du frågor eller vill boka låda kontakta oss.
Kajsa 070-288 44 63
kajsa@vettstagard.se

I köttlådan ingår oxfilé, entrecote, biff, fransyska, innanlår, rostbiff, ytterlår, biff, högrev, bog, saltrulle, köttfärs. Utöver de delarna styckas även 
rumpstek, flankstek, triangelstek, källapp och fjäderbladsbog.
De kan inte styckas i mindre bitar utan fördelas så jämt som möjligt i lådorna.
Findelarna är vacumförpackade och uppmärkta,  köttfärsen vacumpackas i 1 kg förpackningar.
Vi levererar lådorna med ett kylsläp för att kylkjedjan ska vara obruten fram till dig.

1st låda väger mellan 20-30kg
(Ungefär två hyllplan i en frys)
 

Leverans i Stockholm, Uppsala och Östhammar.


Välkommen till Vettsta Gård  i Uppland som drivs av mig, Kajsa, tillsammans med min man Dennis och vår passion för kor och närproducerad mat. 
Vi har kor som klarar sig bra på en kost bestående av enbart gräs, bete så mycket det går och ekologiskt hösilage på vintern.
Med på gården så har vi också de keliga katterna som håller oss sällskap i ladugården och på promenaderna i hagen. 
Vettsta Gård ligger i ett område som har brukats ända sedan bronsåldern. Vi har rikligt med fornlämningar som berättar för oss om historiens vingslag. Första noteringar från byn är ifrån 1312 då hette den Vitestum och namnet syftar på vatten,
för när vattnet sinade så ledde man djuren till hit för här fanns det vatten även i torka. 
Vi tycker det är fantastiskt att få leva och bruka en jord som fött människor under så lång tid och det är inte utan att man tänker på hur de måste kämpat för att få jorden brukbar och nu har vi förmånen att få förvalta det arvet vidare.
Vi gör vårt allra bästa för det med omtanke om natur, djur, människor och ett hållbart jordbruk för kommande generationer.

Ni är varmt välkomna att följa oss på facebook och instagram.

 

Varma hälsningar Kajsa och Dennis
Kontakt:
Tel 070-2884463
kajsa@vettstagard.se
 

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.

2018-07-31
Sommar och sol
2018-05-27
Information 
2018-05-19
Välkommen på gårdsfika!

Med en köttlåda i kylen och frysen har du chansen att laga många lättlagade och nyttiga maträtter som du kanske inte tänkt på att göra förut. Det är bara att våga prova så kommer det bjudas på smakliga överaskningar vid middagsbordet.
Här finns det lite tips.

ATT TÄNKA PÅ NÄR LÅDAN KOMMER HEM

*Packa köttfärsen så snart som möjligt i lämpliga portionsförpackningar och frys in. (bra att ha plastpåsar hemma)
*Findelarna kan med fördel ligga i kylskåpet i vacumförpackningen någon vecka till innan de fryses eller tillagas.  
viktigt att vakumförpackningen är hel och tempraturen inte överstiger 4grader, då fortsätter mörningen i förpackningen.
*Glöm inte bort att du har goda köttbitar i frysen. Ta fram dem lägg dem i kylen för att tina. Då har du några dagar på dig att laga till dem. Det kanske inte alltid passar just den dagen man tänkt sig. Ta det någon dag efter.
*Unna er att äta oxfilén och entrecotén. Lätt att de blir liggandes i frysen till rätt tillfälle. Men rätt tillfälle kan vara en enkel söndagseftermiddag när allt är lugnt, enklare att njuta då än när det är full middagsbjudning :)

TRE SNABBA PÅ OLIKA DELAR

1.Högrev--Grytor, högrevsköttfärs, färs-hamburgare
2.Entecoté--Steka, grilla i bit eller hel.
3.Ryggbiff--Steka, grilla, woka, biffstroganoff
4.Oxfilé--Steka, grilla, ugn
5.Rostbiff--Steka, grilla, ugnsteka hel, stroganoff
6.Ytterlår & innanlår--Lövbiff, ugnsteka hel. gryta, skiva & grilla
7.Rulle--Sjömansbiff, tjälknöl, saltrulle
8.Fransyska--Ungsteka, grytskteka, grytor
9.Bogstek--Gryta, ugnstek, malen-råbiff
10.Kött till grytbitar--Goda gytor helt enkelt