svart_200x200

När du får din köttlåda har vi gjort allt vi kan för att du ska få bra kött. Hängmörning sker efter konstens alla regler och du kommer nog upptäcka att salt och peppar är fullt tillräckligt som kryddning. Alla styckdetaljer är vacumpackade och köttfärsen ligger i 1kg förpackning.
Det som finns kvar är att se fram emot goda middagar. Ett tips ifrån oss är att inte vänta på det perfekta tillfället för att äta oxfilén, vi har förstått att den lätt blir kvar längst ner i frysen då. Passa på att äta den när den är färsk, till en lugn kväll när inte så mycket annat finns inplanerat än att njuta av livet. Vi är inga storproducenter så köttlådor finns vid olika tillfällen, antingen hör vi av oss till dig när det är lådor på gång om du vill det eller håll utkik på facebook, där lägger vi ut när det finns lådor över.

FJÄLLKOLÅDA

När kockar själva får välja är fjällko en favorit. Detaljerna är lite nättare och fibrerna lite kortare. De som en gång köpt fjäll vill sällan ha annat efter det.
1 låda 20-30 kg
189 kr/kg
 

ANGUSKORSNING UNGNÖT

Ett mört kött som är uppväxt på enbart gräs och ensilage. Det som brukar kallas gräsbeteskött. Ger smakrikt och nyttigt kött.
1 låda 20-30 kg
169 kr/kg
 

KONTAKTA OSS

Vi vet att det ofta många frågor kring en köttlåda, välkomna att ringa eller smsa om ni har funderingar
Tel 070-2884463 Kajsa
kajsa@vettstagard.se
 

ÄDELDETALJER

Filé

På bakre delen av ryggraden sitter filén. Den möraste detaljen, och uppskattad i skivor eller hel att grilla eller stekas. 

Entrecoté

På främre delen mellan högrev och ryggbiffen sitter entrecotén. det är en detalj med mera insprängt fett som filen är den lämplig i skivor eller hel att stekas eller grillas.

Biff

Mellan entrecotén och filén sitter den långa ryggmuskeln som är biffen. En smakrik detalj som också är lämplig att grilla eller steka hel eller i skivor.

Rostas

Är den mindre delen av av rostbiffen som sitter i det bakre ryggpartiet bakom biffraden. Tillagas som filén och för dig som gillar råbiff är den lämplig till det.

STEKAR

Rostbiff

På bakre delen bakom biffraden har vi rostbiffen en del med mycket smak och väldigt god som stek. Populär som kallskuren också.

Filé

.