IMG_9320

NYTT ÅR

Hej!
Nu är batterierna laddade för ett nytt år och vi kör igång med leveranser av black Angus och fjällko köttlådor. Vi har några kvar i februari. Sen börjar det närma sig kalvningar och vårbruk och då kommer vi att leverera i mån av tid. Så passa på att beställa om du behöver fylla på frysen:) Vi kommer att ha Vettstakorv och köttdetaljer (frysta) att köpa här på gården.
Nyheter ramlar in också,  förutom grillkorv, ostwurst och varmkorv kommer det även finnas choritzo och falukorv gjort på vårt kött att köpa från och med mars 
Och du undrar kanske varför får har smugit sig in på en blid här. Jo, vi har fått förmånen att nu även kunna leverera lammlådor till er ifrån Carina och Stephan i grannbyn, de föder upp får av raserna gutefår och roslagfår.  De senare fanns förr på varje gård i Roslagen och hölls ofta på sommarbete på holmarna i skärgården. Under 1900-talet försvann de gamla fåren från gårdarna i raskt takt för att bli ersatta av mer produktiva raser och så småningom fanns bara en besättning kvar, hos Maj och Henry Jansson på Raggarön i norra Roslagen. Deras får har nämnts i gårdshandlingar sedan 1700-talet. 
Nu börjar det finnas det flera besättningar som hjälper till med arbetet att bevara rasen bl.a våra grannars. Förutom lammlådor kan du även köpa honung från deras biodling och bivaxcerat som är superbra. (Har botat många lypsylberoende vänner;)
Kontakta oss om du vill beställa eller veta mera.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln