svart_200x200

HÖNSUTFLYKT

Varför står alla kor och kalvar står tittar vid en grind som aldrig används undrade vi och gick dit. 
Jodå, visst var det något annorlunda, tuppen hade tagit ut sin flock på en väldigt lång utflykt och hönor hade korna då aldrig sett och tittade förundrat på de underliga små. När hönorna hade lockats tillbaka till trädgården såg vi att stor Ferdinand var kvar och ville bli lnog bli lite kliad, korna tyckte att showen var över och hade återgått till betet. 
Vi kan passa på att presentera våra två nya vita hönor Märta och Agda som vi fätt av en gullig familj. De är riktiga mysingar, är med och håller koll på allt vi pysslar med på gården och blir gärna klappade och gillar att sitta i knäet. Eftersom hönsflockan ökar är vi också igång med bygge av ett nytt hönshus som vi hoppas hinna bli färdiga med innan höstskörden börjar.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna » NYTT ÅR:  ”Hej, Tänkte höra om det finns möjlighet att köpa kött från fjällko av er? Jag ka..”

  • Eva » PLNAERINGSMÖTE PÅ GÅRDEN:  ”Sååå, trevligt det ser ut. Måste vara ett bra jobb. Undrar vad "hunden " tänker...”

  • kerstin W » TIPS FÖR GRYTAN:  ”perfekt ja tack”

  • Karin » FJÄLLKOKALV:  ”Vilken liten söt! Kram”

  • kerstin » SYSKONKÄRLEK:  ”låter mysigt”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln