svart_200x200

En vanlig sommarsöndag

Idag har det rullats ensilagebalar, men först på morgonen han vi flytta och städa lite på höskullen inför hörskörden som kommer näst. Sen när solen fått lysa en stund och vi har vänt på strängarna för att gräset ska torka lite till börjar vi rulla balarna och plastar dem. Det är bara att jobba till sena kvällen och det går lätt när vi vet att det blir mat till korna i vinter. Korna själva äter och vilar i gräset, precis som det ska vara:)
En sån här dag är det inte utan att jag kan låta bli att tänka på hur förspänt vi har det i våran tid, med maskiner som gör att vi kan vara ganska säkra på att få in hyfsat med gräs trots osäkert väder, mot förr när det verkligen kunde gälla livet för bäde djur och människor att få en bra skörd. Vi önskar alla en fin vecka och vi håller tummarna på varmt väder till midsommar, både för festligheter och alla bönder:)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna » NYTT ÅR:  ”Hej, Tänkte höra om det finns möjlighet att köpa kött från fjällko av er? Jag ka..”

  • Eva » PLNAERINGSMÖTE PÅ GÅRDEN:  ”Sååå, trevligt det ser ut. Måste vara ett bra jobb. Undrar vad "hunden " tänker...”

  • kerstin W » TIPS FÖR GRYTAN:  ”perfekt ja tack”

  • Karin » FJÄLLKOKALV:  ”Vilken liten söt! Kram”

  • kerstin » SYSKONKÄRLEK:  ”låter mysigt”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln