IMG_9320

NU BÖRJAR VI

Nu börjar den, skörden av gräset. Alla maskiner är genomgådda och smörjda. Idag slår vi gräset (vallen säger vi också). Men vi började dagen med att lasta en Charolais tjur och åka till lundsbolslakteri, en del av hemligheten bakom ett bra kött, litet, omtänksamt och många års samlad yrkeserfarenhet. Där han vi även med att ta en kaffe och prata en liten stund innan veterinären kom för besiktningen.  Alltid trevligt med lite paus i arbetet och få höra vad som är pågång. Vi lyckades också fånga nästa generation duktiga slaktare på bild, lovande att kunskapen förvaltas. Men nu är det full fart mot slåttern och skörden det är en rolig och intensiv period som väntar nu.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna » NYTT ÅR:  ”Hej, Tänkte höra om det finns möjlighet att köpa kött från fjällko av er? Jag ka..”

  • Eva » PLNAERINGSMÖTE PÅ GÅRDEN:  ”Sååå, trevligt det ser ut. Måste vara ett bra jobb. Undrar vad "hunden " tänker...”

  • kerstin W » TIPS FÖR GRYTAN:  ”perfekt ja tack”

  • Karin » FJÄLLKOKALV:  ”Vilken liten söt! Kram”

  • kerstin » SYSKONKÄRLEK:  ”låter mysigt”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln